Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Szendrõlád Községben az életkörülmények javítása érdekében

Projektazonosító: TOP-4.2.1-16-BO1-2017-00021

Projekt címe: Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Szendrőlád Községben az életkörülmények javítása érdekében

Támogatás összege: 57.052.134 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projektmegvalósítás kezdete: 2018.04.09.

Projektmegvalósítás befejezésének határideje: 2020.12.29

Projektmegvalósítás tényleges befejezése: 2020.12.28.

 

A projekt rövid bemutatása:

A pályázat benyújtásával az önkormányzat a már működő család- és gyermekjóléti szolgáltatását fejlesztette a lakosság körében felvetődött igények alapján.

Az előkészítési időszakban az önkormányzati képviselők beszélgettek a körzetükhöz tartozó lakossággal, majd egy kérdőív segítségével, a legrászorultabbak között végeztek vélemény felmérést a terveikről.

A tapasztalatok alapján született meg az önkormányzati döntés a pályázat benyújtásáról, a tervezett szolgáltatások megvalósításáról.

A felmérések alapján a benyújtandó pályázat segítségével egy olyan szociális szolgáltató központ kialakítását valósították meg, ahol a fejleszteni kívánt alapszolgáltatások ingyenesen elérhetőek az érintett célcsoport számára. Mivel a célcsoport által lakott ingatlanok többsége nem rendelkezik fürdőszobával, illetve toalett helyiséggel, gyakran a vezetékes víz sincs bent az épületben, a kialakítandó női- és férfi, akadálymentesített fürdőszobák kialakítása a mindennapos tisztálkodást, a komfortérzet növelését segítik elő a hátrányos helyzetűek számára. Ugyanezt a célt szolgálja az eredetileg ipari kapacitású mosó- és szárítógépekkel tervezett mosókonyha létrehozása, amely a megvalósítás során felülvizsgálatra került és háztartási méretű mosó és szárítógépekkel felszerelt mosókonyha kialakítására került sor. Harmadik szolgáltatásként a blokkon belül egy játszósarok kialakítása történt meg, hogy a gyermekek a várakozás idejét aktív módon, képességfejlesztõ játékok segítségével töltsék el. Ez a fejlesztés a családbarát funkciók javítását szolgálja.

A kialakított szolgáltatások a célcsoport tagjai számára a hét mindennapján elérhetőek, munkaidőn kívül is. A szolgáltatások igénybevétele folyamatos felügyelet mellett történik.

about author

admin.szendrolad

bromo88@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Megszakítás