Kezdőlap 2020. július 16. csütörtök 15:17

Csereháti Karácsony 2008. PDF Nyomtatás E-mail

 2008. december 13-án a Csereháti Településszövetség és Szendrő Város Önkormányzata szervezésében megrendezésre került a Csereháti Karácsony, melynek házigazdája Szaniszló János Szendrő Város polgármestere volt.


Az eseményre öt település BAKTAKÉK, SZENDRŐ, SZENDRŐLÁD, BOLDVA ÉS BORSODSZIRÁK nevezett 10-15 fős csapatokkal. A köszöntő és a nyitóműsor után megkezdődött a versengés a települések között.

Az első részben a csapatok először adventi koszorút készítettek. Ezután a versenykiírásban szereplő otthonról hozott ételek, sütemények, italok tálalására került sor (az ünnepi asztalra XXII. századi szilveszteri menüsor összeállítása, valamint hozzá illő recepttel ellátott menükártya készítése volt a feladat).
A feladatok részét képezte még a Luca napi jókívánságokat/jóslatokat tartalmazó minél ötletesebb süti készítése és kínálása, valamint a Luca napi hagyományokat idéző rövid műsor bemutatása.

A program második részében az ünnepi műsorszámok (karácsonyhoz, szilveszterhez kapcsolódó) következtek, valamint a települések részére egy szabadon választott 2008. évi sikertörténet (helyi fejlesztésről, eseményről, bármilyen formában) bemutatására került sor.

Ezután a zsűri megkezdte értékelő munkáját, az értékelés feladatonként és összesítve történt, de ne feledjük, hogy ennek a napnak a lényege nem a pontozás volt, hanem a települések találkozása és a jó hangulat volt, mint fő szempont.

A hagyományoknak megfelelően a nap végén a feladatokat legügyesebben megoldó falu csapata kapta meg a CSEREHÁTI LÁNG VÁNDORDÍJAT, mellyel ebben az évben ismét SZENDRŐLÁD csapata büszkélkedhet és őrizhet egy teljes évig (immár 4. alkalommal).
Ebben az évben különdíjakat is adott  a zsűri, melyeket a különböző kategóriákban kiemelkedően szereplő személyek kaptak.

Az eredményhirdetés után az otthon elkészített ötletes ajándék átadására került sor egy másik, a játékban résztvevő, sorsoláson kisorsolt település számára.

Az egész napos rendezvényre a jó hangulat, a lelkesedés, a csapatokra pedig a felkészültség, volt a jellemző.

A déli közös étkezés alkalmával – melyet a házigazdák biztosítottak minden résztvevő és vendég számára - sor kerülhetett kötetlen beszélgetésekre és ismerkedésekre is.
A program zárásaként közös ünneplésre, karácsonyi dalok éneklésére került sor.
 
 
< Előző   Következő >
Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)
Szegregált lakókörnyezetben élők felzárkóztatása Szendrőlád községben
Komplex Humán Szolgáltatásfejlesztés Edelény Térségében
Szociális alapszolgáltatások fejlesztése

Ma 2020. július 16. csütörtök, Valter napja van.

Önkormányzat
Álláshirdetések
Közérdekű adatok
Közadatkereső
Községháza
Képviselő testület
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Pályázatok
Üvegzseb
Közbeszerzés
Rendelet-tervezetek társadalmi egyeztetésre
Időközi választások
Választás, népszavazás
Depónia építés
Választás 2014.
Helyi adók
Bölcsőde kialakítása
Választás 2019
Választások, szavazások
Közadatkereső

Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. ercsiallas.hu erdallas.hu fehergyarmatallas.hu gardonyallas.hu salgotarjanallas.hu gyulaallas.hu godallas.hu gyalallas.hu gyomaendrodallas.hu gyomroallas.hu Gyongyosallas.hu KaposvarAllas.hu EsztergomAllas.hu Hírlevél küldés kuponok
Google PageRank

© 2020 www.szendrolad.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint