Kezdőlap arrow Pályázatok arrow Friss pályázatok arrow Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Szendrőlád Községben az életkörülmények javítása érdekében 2020. szeptember 21. hétfő 21:37

Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Szendrőlád Községben az életkörülmények javítása érdekében PDF Nyomtatás E-mail


Projektazonosító: TOP-4.2.1-16-BO1-2017-00021
Projekt címe: Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Szendrőlád Községben az életkörülmények javítása érdekében
Támogatás összege: 50 999 987 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projektmegvalósítás kezdete: 2018.04.01.
Projektmegvalósítás befejezésének határideje: 2019.08.30.
A projekt rövid bemutatása:
A pályázat benyújtásával az önkormányzat a már működő család- és gyermekjóléti szolgáltatását szeretné fejleszteni a lakosság körében felvetődött igények alapján.
Az előkészítési időszakban az önkormányzati képviselők beszélgettek a körzetükhöz tartozó lakossággal, majd egy kérdőív segítségével, a legrászorultabbak között  végeztek vélemény felmérést a terveikről.
A tapasztalatok alapján született meg az önkormányzati döntés a pályázat benyújtásáról, a tervezett szolgáltatások megvalósításáról.

A felmérések alapján a benyújtandó pályázat segítségével egy olyan szociális szolgáltató központ kialakítását tervezték meg, ahol a fejleszteni kívánt alapszolgáltatások ingyenesen elérhetőek legyenek az érintett célcsoport számára. Mivel a célcsoport által lakott ingatlanok többsége nem rendelkezik fürdőszobával, illetve toalett helyiséggel, gyakran a vezetékes víz sincs bent az épületben, a kialakítandó női- és férfi, akadálymentesített fürdőszobák, a fél-ipari minőségű mosó-, és szárítógépekkel felszerelt mosókonyha kialakítása a mindennapos tisztálkodást, a komfortérzet növelését segítik elő a hátrányos helyzetűek számára. Harmadik szolgáltatásként a blokkon belül egy játszósarok kialakítása történik meg, hogy a gyermekek a várakozás idejét aktív módon, képességfejlesztő játékok segítségével töltsék el. Ez a fejlesztés a családbarát funkciók javítását szolgálja.
A tervezett szolgáltatások a célcsoport tagjai számára a hét mindennapján elérhetőek lesznek, munkaidőn kívül is. A szolgáltatások igénybevétele folyamatos felügyelet mellett történik majd.

 
< Előző   Következő >
Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)
Szegregált lakókörnyezetben élők felzárkóztatása Szendrőlád községben
Komplex Humán Szolgáltatásfejlesztés Edelény Térségében
Szociális alapszolgáltatások fejlesztése
Magyar Falu Program

Ma 2020. szeptember 21. hétfő, Máté és Mirella napja van.

Önkormányzat
Álláshirdetések
Közérdekű adatok
Közadatkereső
Községháza
Képviselő testület
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Pályázatok
Üvegzseb
Közbeszerzés
Rendelet-tervezetek társadalmi egyeztetésre
Időközi választások
Választás, népszavazás
Depónia építés
Választás 2014.
Helyi adók
Bölcsőde kialakítása
Választás 2019
Választások, szavazások
Közadatkereső

Google PageRank

© 2020 www.szendrolad.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint